Redunzl - Frank Vanhaverbeke

Redunzl is de artiestennaam van Frank Vanhaverbeke (05/10/1968, Kortrijk).

De naam "Redunzl" is afkomstig van een nummer van Frank Zappa. Je kan dit nummer horen op "Studio Tan" , "Läther" en verschillende live albums. Het is oorsrponkelijk een letterwoord (RDNZL) waar je zelf de klanken kan toevoegen, zoals NaBuKoDoNoZoR.

Als jonge tiener was ik al geïnteresseerd in expressie en kunst. Kunstacademie, dictie, theater op school werd gevolgd door rock 'n roll, elektrische gitaren en een allesomvattende passie voor muziek in het algemeen. Mijn tienerjaren waren een onderdompeling in alle mogelijke vormen van kunst en expressie. Tentoonstellingen afschuimen, schooltheater, literatuur, film, stripverhalen...van pulp tot hoge cultuur, ik liet het allemaal met plezier op me afkomen. Op mijn achttiende was ik even gebeten door Bartok en Stravinsky als door David Bowie, Led Zeppelin, Salvador Dali, John Buscema, Roman Polanski, Ingmar Bergman en vele anderen. Frank Zappa ontdekken was niets minder dan een openbaring.

Opnames maken in mijn "home studio", schrijven aan nieuwe toneelstukken, of schilderijen en tekeningen maken...vaak gebeurt het allemaal door elkaar. Kruisbestuiving is de beste inspiratie.

Adagium : "Without deviation from the norm there is no progress." (Frank Zappa)

'Lulu' - oil on canvas