Redunzl - Frank Vanhaverbeke

Redunzl is de artiestennaam van Frank Vanhaverbeke (05/10/1968, Kortrijk).

Nu al meer dan twintig jaar woon ik in Gent. 

De naam "Redunzl" is afkomstig van een nummer van Frank Zappa. Je kan dit nummer horen op "Studio Tan" , "Läther" en verschillende live albums. Het is oorsrponkelijk een letterwoord (RDNZL) waar je zelf de klanken kan toevoegen, zoals NaBuKoDoNoZoR.

Als jonge tiener was ik al geïnteresseerd in expressie en kunst. Kunstacademie, dictie, theater op school werd gevolgd door rock 'n roll, elektrische gitaren en een allesomvattende passie voor muziek in het algemeen. Op mijn achttiende was ik even gebeten door Bartok en Stravinsky als door David Bowie en Led Zeppelin. Frank Zappa ontdekken was niets minder dan een openbaring.

Wanneer ik niet bezig ben met muziek, beeldende kunst of theater geef ik les. Ik voltijds gewerkt met jonge mensen die geen Nederlands als moedertaal hadden. Dit zorgde ervoor dat ik vaak creatief uit de hoek diende te komen en ook articulatie en expressie constant bijspijkerde. De lessen dictie die ik zelf als jonge tiener gekregen heb, blijken nog altijd van grote waarde.

Ik besteed al mijn vrije tijd aan creativiteit. Opnames maken in mijn "home studio", schrijven aan nieuwe toneelstukken, oefenen op gitaar of piano, schilderijen of schilderijen en tekeningen maken...Vaak allemaal door elkaar. Kruisbestuiving is de beste inspiratie.

Adagium : "Without deviation from the norm there is no progress." (Frank Zappa)

'Lulu' - oil on canvas